Emner
Det går bestemt ikke stille for sig, når Michael og Flemming folder sig ud - og så får andre også glæde af deres eventyr.
Drop brevet, bank på døren og byd på kaffe. Få fem gode råd til, hvordan du stopper naboens larm.
Karen Hegelund-Jensen havde sagt farvel til livet, da hendes nabo i sidste øjeblik hørte hendes råb om hjælp. Se den livsbekræftende historie.
Da lynet slog ned i Jonathan Richter en varm sommerdag i 2009, blev hans fodbolddrømme - og dermed den fremtid, han havde sat nålen efter - endegyldigt slukket.
Alvorlig sygdom sendte Morten Mølholt på invalidepension som 18-årig. Alligevel har han bidraget hele sit liv og fundet fællesskab i frivilligt arbejde.
Kirsten Christensen bor i Brønderslev Kommune i Nordjylland. Hun er vant til at hoppe i sin bil og køre derudad. Det kan hun ikke længere. For Nordjylland er lukket ned, og hun er lukket inde i sin egen kommune.
Nabostøj kan virke mere larmende end trafikstøj. Men det er helt forskelligt, hvordan vi oplever lydene fra naboerne. Det viser en ny undersøgelse.
Projektet ’One Unit’ puffer unge fra sociale boligområder ud af de vante rammer, lader dem mærke, hvad verden byder på, og hvad de selv kan. Ammar og Tan har oplevet, hvad det betyder, at nogen puffede til dem.
Fællesskabet og omsorgen for hinanden er en kæmpe styrke ved det almene, siger den 90-årige Judith Jeppesen, der hamrer med stokken på hoveddøren, hvis hun har brug for hjælp.
Hanne Lindahl har kroniske smerter efter en ulykke. Men blev lokket ned i fælleshuset. Hendes arbejde som frivillig har givet hende livsmodet tilbage. Man får et bedre liv ud af det, siger hun.
Barndommen i Grantofteparken i Ballerup har givet Dansk Erhvervs topdirektør en ballast og forståelse for, at man kan leve meget forskelligt. I dag bor han i velhaverkvarter i Hellerup, men også her er der fællesskab, fastslår han og ærgrer sig over fordomme på tværs af boligformer.
Fra kirke til fest med en motorcykelklub. Se den søde overraskelse, som René Madsen og hans venner gav Tobias.
Boligkontoret Århus giver gavekort til fællesspisning til beboere, som kunne tænke sig at lære deres naboer lidt bedre at kende.
Over 200 mennesker har dannet deres eget økologiske, bæredygtige samfund udenfor Karise. 44 af boligerne er almene.
Hvad er du til på fællesarealerne? Golfbane-looket eller junglen? Boligorganisationen KAB satser på mere vild natur på udearealerne. Se video!
For 16 år siden flyttede Hanne Heilmann fra stort hus til almen lejlighed. Hun valgte TV'et fra og fællesskabet til, og er i dag 'super-frivillig'. Hendes store åbenhed har blandt givet hende to ekstra børnebørn.
Arkitekt Ane Cortzen fremhæver almene boliger for at være gedigent byggeri af høj kvalitet og kalder den almene tanke ‘smuk.’
Simon El-Zeinab bruger timer på at oversætte corona-information til arabisk og hjælpe beboere med at undgå smittespredning. “Simon arbejder ud fra hjertet. Han er hele tiden i gang,” siger ven og kollega om Gellerupparkens frivillig-konge.
Når nabokonflikter forstyrrer hverdagen, skal man helst nå frem til aftaler, der kan løse problemerne. En ny analyse viser, hvad stridende beboere oftest taler sig frem til i mægling.
Coronakrisen presser mange psykisk. Lyt tålmodigt og spørg, om du kan hjælpe. Men tilkald professionelle, hvis din nabo råber eller banker på vandrørene, lyder rådet fra Psykiatrifonden.
Selvom man bor i et boligkvarter i få år, kan man sagtens nå at sætte festlige fodaftryk. Det gjorde Jørgen Villy Petersen, hvis høje humør og hang til hotdogs er savnet i boligkvarteret i Valby.
Beboere og medarbejdere i Værebro Park sang sammen – på sikker afstand
Farmor var med i børnebørnenes fødselsdag på afstand. Charlotte ”Pusser” Hansen fortæller om, hvordan livet slog en kolbøtte, da Danmark lukkede ned.
Kan vodka og citron kurere corona? Og skal du spritte dørhåndtagene i din boligafdeling hver halve time? Det vrimler med gode råd på nettet. Her finder du de råd, du kan regne med.
Vi skal hjælpe hinanden. Du kan være med til at passe særligt godt på ældre, syge og sårbare, der frygter smitte, hvis de går ud.
Boligsocial medarbejder i Gellerup, Anett Sällsäter Christiansen, er nomineret til årets Benny Andersen Pris for sit vedholdende arbejde med at sikre, at bydelens børn kan deltage i en fritidsaktivitet.
Hvem har det hårdest og skal derfor have flest penge? Det blev kernen i debatten på Facebook efter en artikel på Beboerbladet.dk om et nyt tilskud til børnefamilier.
Håndværkerparkens genbrugssted er godt for hele tre ting: Fællesskab, pengepung og miljø.
Flemming Dahl blev selv ramt af en voldsom ulykke som ung, men hjælper nu børn og unge i Modelværkstedet i Albertslund.
For unge i udsatte boligområder giver lommepengejob både løn og god erfaring. Desuden kan det nedbringe kriminaliteten, viser en undersøgelse.
Lokaler, der for to år siden stod tomme og triste, er forvandlet til vaskeri med caféstemning i boligafdeling. Her arbejder udviklingshæmmede, og beboere kommer til kaffe og knus. Du kan også søge støtte til en projektidé.
Nabokonflikter findes alle vegne. Den erfarne konfliktmægler Jesper Bastholm Munk giver gode råd.
Stop Spild Lokalt deler mad ud til mennesker, der mangler. Læs her hvordan du også kan få del i overskudsmaden.
En gruppe forældre i Byagerparken fandt hinanden på Facebook og byggede en skaterampe til områdets børn.
Eva er taknemmelig for sine naboer. Med deres støtte hjælper hun handicappede børn i Uganda. "Selv den mindste hjælp gør en kæmpe forskel."
Dansk Arbejder idrætsforbund (DAI) og BL har et tilbud til danske boligforeninger.
Mikael Miehs Andersen finder sin mad i supermarkeders skraldespande. Se, hvordan han på 20 minutter fylder seks kasser med mad til ham og naboerne, da BeboerBladet er med på 'skraldetur'.
Der bliver ringet på hos ALLE beboere i Lundtoftegade, for at få dem med til opgangsmøder.
Gymnasielærer Mikkel Anders Nielsen isolerede sig og var både snobbet og ubehagelig over for sine bofæller i boligområdet Blokland i Albertslund. Men de ville ikke opgive ham og insisterede stædigt på, at han deltog i fællesskabet. Det reddede ham.
Fodboldglade børn kan nu springe ventelisten over og træne i flere almene boligområder på Nørrebro. Det kommer især de mest udsatte familier til gode.
En gang om måneden mødes Linda med en Facebook-ven, hun kun har mødt på Facebook. ”Frokost med Fremmede” kalder hun konceptet, som hun håber kan brede sig og blive en trend.
Utilfredsheden med Ghettoplanen var stor, da beboere samledes i solidaritet med dem, der risikerer at blive tvangsflyttet.
Kragen Bodil er gået fra haleløs og såret unge til at være tæt på flyveklar i Lottes hus og have i Herlev. Du kan opleve Bodil i videoen herunder.
Søg penge i god tid og få samlet en gruppe beboere med hænderne skruet godt på.
Som den første almene boligafdeling får Karlemoseparken i Køge leveret overskudsmad fra FødevareBanken. Flere andre afdelinger er på vej til at modtage gratis råvarer.
Da Helle og de andre beboere på Solbakken fik hegn i stedet for hæk, gav det et nyt udsyn for både to- og firbenede.
Frivillige fra Himmerland Boligforening viser hver uge rundt i deres kvarter. Det er gratis, og det har været en kæmpe succes.
Benedicte Besenbacher blev udsat for et groft overfald på jobbet og sygemeldt. Hendes håndlavede engle hjalp hende og blev begyndelsen på et lokalt netværk af kunsthåndværkere med udgangspunkt i hendes boligforening.
De fælles arealer skal være pæne – men de skal også sikre levesteder til insekter, svampe, mikroorganismer og fugle. Det mener de i Hyldespjældet i Albertslund.
For Folketingsmedlem Mattias Tesfaye, S, var højhusene i Brøndby Strand en del af barndommen. Han boede der ganske vist ikke, men hans mormor boede i Store Hus i Avedøre og havde kolonihave i nærheden.
Billedkunstneren Martin Bigum, hvis værker er både farverige og detaljerige kan bestemt ikke lide højhusene i Brøndby Strand, og opførslen af dem hører til en af hans tidlige barndomserindringer.
Isam B har dejlige minder fra Brøndby Strand, og er en af dem, der er med til at sige farvel, før fem ud af de 12 ikoniske blokke skal rives ned.
Nationalmuseet indsamler historier og materiale om det levede liv i de almene boliger i forbindelse med BL – Danmarks Almene Boligers 100-års-jubilæum i 2019. Museet er interesseret i at høre din historie om din bolig.
Robert Gerken, 57 år, bor i et alment hus med en lille have i et i hyggeligt villakvarter i Holbæk. Huset er 100 m2, og der er ligusterhæk. Hele hans egen historie med almene boliger, synes han, er en beretning, der er værd at gemme for eftertiden.
Alle møbler røg ud, da Stig og Anne Marie efter 32 år skiftede et rækkehus i Aalborg Øst ud med lejlighed på 7. sal på Aalborgs havnefront.
To gange om året laver den lokale klub morgenmad til gårdmændene i Nørager.
Frank Eland bliver glad, hver gang han ser en hjertestarter. I 2014 havde han hjertestop i 52 minutter og blev næsten opgivet. Men en hjertestarter og en stædig samarit fik ham tilbage til livet.
Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, er imponeret over, hvor meget de almene boligforeninger har betydet for Danmark. Nu samler museet almene beboeres historier ind.
Isaac Ankamah-Yeboahs forældre er kakaobønder i Ghana. Selv har han vundet hele to internationale priser for sin afhandling om fiskeri-økonomi fra Københavns Universitet.
Folketinget har vedtaget Ghetto-planen om at nedbringe antallet af almene boliger i 16 boligområder. Frustrationen var stor til et Almen Modstand-møde i Sydhavnen.
Flere gange om ugen starter Michael Miehs Andersen sin tuk-tuk for at hente madvarer, som er kasseret af supermarkederne. Madvarerne deles ud til beboerne i hans nabolag Urmagertoften i Højbjerg.
Folkeskolelærer Hanne Skøtt tjener 500 kroner om måneden ved at leje sin bil ud, og hun kunne sagtens tjene mere, hvis hun ville.
To frivillige har startet et mixfodboldhold i Lønstrupgård i Vanløse.
15 byhaver har givet beboerne i Bellahøj noget at tale om. De kommer hinanden mere ved og passer hinandens haver i ferien.
Ulfborg-Vemb Boligforening har købt en campingvogn for at give lejerne mulighed for at holde en billig ferie i naturskønne omgivelser. Allerede nu er der venteliste for at bo i den.
Kiraz Boyaci kan ikke se, man løser noget ved forslaget om at fjerne 60 procent af boligerne. Man skulle hellere få folk i arbejde.
I anledning af VM har Beboerbladet haft en snak med landsholdsspilleren Riza Durmisi om fællesskabet på Landsholdet, og hvad fodbolden betyder for ham.
I ramadanen skal muslimer ikke spise imellem solopgang og solnedgang. I år begynder den tirsdag den 15. maj og varer til omkring torsdag den 14. juni, hvor den slutter med en stor fest.
På et år har Facebookgruppen “Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark” fået over 7.000 medlemmer, der i alt lavede 22.000 trøstemus og andre smådyr, der hjælper syge børn igennem smerte og utryghed.
Hver tredje, der bor i almen bolig, er alene imod sit ønske mindst en gang om ugen. I april giver Danmark Spiser Sammen muligheden for at række ud og få nye kontakter.
Danmarks countrydronning, Ester Brohus, gav i februar en smagsprøve på, hvordan landets beboerhuse også kan bruges.
Da Merete Lenler Petersen fik job på Læsø, havde hun 14 dage til at finde en bolig. Merete ville bo til leje, og i løbet af få timer fik hun rækkehus på den ø, hvor hun ikke kendte et øje, men hvor hun nu elsker at være.
En gruppe somaliske kvinder fra Aarhus vil ud fra hjemmet og har lavet cateringvirksomheden Somalifood. Men der er meget at lære.
Hovedtalen på almene boligdage afholdes af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.
Uanset om folk bor alment eller ej, synes danskerne, at det mest tiltalende ved en almen bolig er, at viceværten holder boligerne og de grønne områder ved lige.
Joan Ørting har kortlagt alle sine livskriser for at finde det gode eller guldet, som hun kalder det, i hver af livets kriser. Hun roser sig selv i spejlet og spiser aftensmad foran Netflix - for det er vigtigt at forkæle sig selv.
Når regnen raser, er alle kælderrum tørre i Jyllandshuse, der ligger i Vanløse uden for København. En plantekasse og en stor terrasse leder regnvandet videre til undergrunden.
Ken Hermanns motiver har været i National Geographic, CNN, Die Zeit, og nu er turen kommet til Helsingør, hvor han vil forevige mangfoldigheden - og du kan være med.
Børn af 11 nationaliteter er i Jennumparken samlet i et fællesskab om den danske sangskat. Sammen har de opnået succes. Tusinder har hørt dem, og efterspørgslen er stigende.
Han startede livet som fattig nomade og endte som præsident i Somalia. Ahmed Dualeh har tilbragt et halvt århundrede i Danmark, og det er netop lysten til at udbrede de danske værdier, der gjorde ham til præsident for fem år siden.
De kommer med mad, legetøj og bagværk til børnefødselsdagen. Næstehjælperne rykker ud, hvis du mangler penge på grund af kontanthjælpsreformen.
Han ville ønske, at han var begyndt at bage tidligere i sit liv. Før elskede Mohammed Hawa Manchester United og var fodboldtræner. Men bagningen har bragt ham meget tættere på sin familie.
I de 13 år, kunstneren Per Bloch har boet i Boligselskabet Friheden i Hvidovre, er han aldrig trådt over dørmåtten til andre lejligheder end sin egen, men så inviterede flygtningen Sabah Hamadoun på te, og det kom der musik ud af.
I reparationsværkstedet i Høje-Taastrup får frivillige, fleksjobbere og praktikanter symaskiner, gamle B&O-anlæg og nyere fladskærme til at fungere igen. Tre af medarbejderne bor i almene boliger i Høje-Taastrup.
Delebiler gør det nemt at komme billigt rundt i hverdagen. Og landets boligafdelinger er i fokus fra især én aktør, som ser ud til at skabe glæde.
I aktivitets- og værestedet Mosaikken i Esbjerg mødes ældre mennesker med anden etnisk baggrund end dansk. Basen er en lejlighed på Stengårdsvej, hvor de fleste brugere bor.