Beboerbladet.dk Nyhed Ib fryser i sin lejlighed
Nyhed

Ib fryser i sin lejlighed

Samina Usman Søren Schnoor 15. mar. 2018
Selv om Ib Fruensgaard og andre beboere i flere år har sparet penge op til tiltrængte renoveringer hos Landsbyggefonden, tyder alt på, at de kommer til at vente i mange år og må leve med fugt og kulde.

73-årige Ib Fruensgaard fra Otte Ruds Gade i Aalborg hos Himmerlands Boligforening fryser i sin bolig.

”Jeg fryser, fordi her er træk. Boligerne er utætte og for dårligt isolerede. Her er så utæt, at vinden står ind alle steder, og facaderne er meget kolde, fordi der ikke er ordentlig isolering på. I sidste uge måtte jeg ringe efter viceværten og bede om at få justeret køkkenvinduet, for her blæser simpelthen så meget. Men det er kun en lappeløsning,” konstaterer han.

Læs også:
Formand: Vi får svært ved at tiltrække nye beboere
Ivan venter på renovering af sin lejlighed: Der sivede afføring og urin ud af faldstammen 
Susanne: Jeg kan ikke blive boende, hvis huslejen stiger 2.000 kr.
Nina: "Måske ender humlevænget på ghettolisten om nogle år"

I de sidste 12 år har Ib Fruensgaard og beboerne på Otte Ruds Gade set frem til en større renovering med blandt andet nye elinstallationer, ventilation og ny klimaskærm, der skal sikre, at det ikke blæser ind. Men alt tyder på, at beboerne kommer til at vente i mange år endnu på den tiltrængte renovering. Regeringen lægger nemlig op til at finansiere parallelsamfundsudspillet med beboernes penge fra Landsbyggefonden. Og det mener Ib Fruensgaard er forfærdeligt.

”Det er til at hive håret ud af. Jeg synes, det er så forfærdeligt. Vi er afhængige af midler fra Landsbyggefonden, som er vores egne opsparede midler. Det går frygteligt ud over vores planlagte renoveringer herude i Vestbyen i Aalborg,” lyder det opgivende fra Ib Fruensgaard.

Afdelingen på Otte Ruds Gade er fra 1952, og der er i alt 82 boliger.

Print Send