Beboerbladet.dk Nyhed "Fingrene væk fra lejernes penge" har samlet 3500 underskrifter på to døgn
Nyhed

"Fingrene væk fra lejernes penge" har samlet 3500 underskrifter på to døgn

Mette Lauth 7. mar. 2018
Regerings indsats mod parallelsamfund skal finansieres med penge fra Landsbyggefonden. ”Man bliver virkelig forarget, ” siger Christian Jensen, der er formand for afdeling Murergården på Nørrebro i København og en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen.

Regerings indsats mod parallelsamfund skal finansieres med penge fra Landsbyggefonden. ”Man bliver virkelig forarget, ” siger Christian Jensen, der er formand for afdeling Murergården på Nørrebro i København og en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen.  

Onsdag havde 3.501 personer skrevet under på protesten imod, at lejerne i de almene boliger skal betale for regeringens ghettoplan.

Fire beboere havde mandag taget initiativ til underskriftindsamlingen. De mener, det er urimeligt, at regeringen frem til 2026 vil tage 12 milliarder kroner af lejernes penge i Landsbyggefonden til at finansiere indsatsen mod parallelsamfund. Tager man så stort et beløb, vil det sætte renoveringerne i stå i de øvrige boligområder.

En af initiativtagerne til underskriftindsamlingen er Christian Jensen, der er formand for afdeling Murergården på Nørrebro i København.

I opfordringen til at skrive under kalder han det ”tyveri af lejernes penge, at regeringen vil finansiere sin plan med penge fra Landsbyggefonden”, og han er godt tilfreds med, at over 3.000 personer har skrevet under på mindre end et par døgn. Han forventer, at mange flere vil komme til i løbet af de kommende dage.  

”Man bliver virkelig forarget,” siger han og understreger, at det ikke er beboerne i de almene boliger, der har skabt problemerne. De skyldes skiftende regeringers politik og den kommunale anvisningsret.

”Vi har ikke problemer i Murergården, hvor jeg selv bor, og hvor 33 procent af beboerne har ikke-vestlig baggrund, og vi arbejder ihærdigt med at undgå problemer ved hjælp af forskellige boligsociale tiltag,” siger han og nævner, at i de boligafdelinger, der ikke fungerer, er problemerne ikke skabt af lejerne.

De øvrige forfalder
De fire intiativtager til underskriftindsamlingen er bekymrede for, at de øvrige almene boligområder vil forfalde, fordi de 12 milliarder kroner, der bliver taget til af finansiere regeringens såkaldte ”ghettoplan”, ellers er beregnet til at vedligeholde alle almene boliger.

”Det skaber utryghed, at det nu er usikkert, om andre renoveringsprojekter med for eksempel nye vinduer nu bliver indstillet, fordi regeringen tager pengene,” siger han.

Han fremhæver også, at beboerne i de almene boliger siden 2006 har brugt 2,4 milliarder kroner på boligsociale projekter, der er med til at fremme integrationen i en lang række almene boliger.

”Så vi har bestemt gjort en meget stor indsats allerede,” understreger han.  

De fire initiativtagere til underskriftindsamlingen er Christian Jensen, Karin Thomsen, Lars Olsen og 
Karin Junkov.

De opfordrer alle, der er enige i protesten, til at skrive under. Det kan man gøre her:

https://www.skrivunder.net/fingrene_vak_fra_lejernes_penge 

Har du lyst til at samle underskrifter ind i dit område eller gøre beboerne opmærksomme på underskriftsindsamlingen ved at sætte sedlen op i din opgang, kan du downloade den her.

Print Send