Boligstøtte med børn: 5 ting, du skal holde øje med

09. jun 2020

Boligstøtte med børn: 5 ting, du skal holde øje med

Bor dine børn hjemme, påvirker det din boligstøtte.

Foto: Simon Jeppesen

Foto: Simon Jeppesen

Dit voksne barn tæller med

Har du et barn over 18 år, der stadig bor under dit tag, kan det påvirke din boligstøtte. I hvert fald hvis dit barn får penge ind på kontoen. Dit voksne barns indtægt tæller med i jeres samlede indkomst, når Udbetaling Danmark beregner din boligstøtte. Får dit barn SU eller har et fritidsjob, er det en god ide at melde det til Udbetaling Danmark lige her. På den måde undgår du at skulle betale boligstøtte tilbage.

Børn under 18 tæller ikke med

Indtil januar 2019 blev din boligstøtte påvirket af dit barns indkomst. Havde du et hjemmeboende barn under 18 år, der for eksempel havde et fritidsjob, talte det med, når Udbetaling Danmark skulle beregne din boligstøtte. Det gør det ikke længere.

 

Har I for eksempel to børn sammen, kan de få adresse hos hver deres forælder. Barnet tæller med i boligstøtten der, hvor det har sin bopælsadresse.

Læs også: Den store guide til boligstøtte

Store børn skal skrive under

Kort tid inden dit barn fylder 18 år, får barnet et brev, der kræver en underskrift som ”solidarisk hæfter”. Det vil sige, at dit barn nu også er ansvarlig for at betale pengene tilbage, hvis I får for meget i boligstøtte. Tag en snak med dit barn om det nye ansvar, der følger med voksenlivet. Og husk at holde øje med, hvis der sker ændringer i dit barns indtægt. Det kan påvirke boligstøtten, hvis indtægten svinger op og ned.

Fristen for at få underskrevet brevet lyder på tre måneder. I mister boligstøtten, hvis fristen bliver overskredet. Hjælp dit barn med at åbne sin digitale postkasse.

Skilsmisse påvirker boligstøtten

Bliver du skilt, får det betydning for din boligstøtte, når du vælger dine børns nye bopæl. Det gælder også, hvis du flytter fra din kæreste, og I har børn sammen, uden at være gift. Har I for eksempel to børn sammen, kan de få adresse hos hver deres forælder. Barnet tæller med i boligstøtten der, hvor det har sin bopælsadresse.

Den forælder, der har et eller flere børn tilmeldt på sin adresse, kan få op til 3.611 kr. i boligstøtte hver måned. Den forælder, der ingen børn har tilmeldt på sin adresse, kan højst få 1.026 kr. i boligstøtte.

Du kan ændre børnenes adresse her.

Nyt tilskud til udvalgte familier

Er du ramt af kontanthjælpsloftet eller på integrationsydelse, kan du måske få gavn af et nyt skattefrit tilskud til børnefamilier. Tilskuddet, der kaldes for ”det midlertidige børnetilskud”, påvirker ikke din boligstøtte. Får du andre børnetilskud, bliver de heller ikke påvirket af det nye tilskud. Du kan få op til 700 kr. pr. barn hver måned, og du skal ikke søge om tilskuddet. Det går automatisk ind på din konto.

Se alle taksterne lige her.

 

Boligstøtte med børn i boligen – Så meget får du

Ikke-pensionist:

Antal børn:

1-3 børn = 3.611 kr.

4 børn eller flere = 4.514 kr.

Førtidspensionist efter nye regler:

Antal børn:

0-3 børn = 3.611 kr.

4 børn eller flere = 4.514 kr. 

Førtidspensionist efter gamle regler (før 2003):

Antal børn:

0-3 børn = 4.134 kr.

4 børn eller flere = 5.168 kr.

Folkepensionist:

Antal børn:

0-3 børn = 4.134 kr.

4 børn eller flere = 5.168 kr.