Vingummi: Lav det selv nemt og billigt

;

12. feb 2020

Vingummi: Lav det selv nemt og billigt

Hjemmelavet vingummi er både simpelt og hurtigt at lave, og kræver kun få ingredienser.

Foto: Holger Svend Anderson og Marie Terese Duhn

Foto: Holger Svend Anderson og Marie Terese Duhn

Byd gæster velkomne med hjemmelavet vingummi, eller glæd dine børn til fastelavn med sjove, frække og velsmagende varianter.

Hjemmelavet vingummi er både simpelt og hurtigt at lave, og kræver kun få ingredienser. De er samtidig ganske budgetvenlige, og egner sig godt til en hyggelig stund børnene i køkkenet. Resultatet er en blød og velsmagende vingummi, hvis udseende, du kan variere fra sjove fastelavnshoveder til kærlige hjerter til Valentinsdag.

Hop med ud i opskriften herunder eller se vores video og kom godt i gang med din egen hjemmelavet vingummi.

Du kan også se flere billeder af de flotte resultater her på Marie Therese Duhns egen side byduhn.com.

 

Brug bløde silikoneforme, der ikke er for store, da de er lettest at vende vingummierne ud af.

Ingredienser:

  • 10 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. citronsyre
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 1 dl ren saft (her er brugt Ribena solbær)
  • 1 dl vand
  • 5-10 dråber frugtfarve (kan undlades)
  • Bløde silikoneforme
  • Fedtstof til formene (gerne spray)

Fremgangsmåde:

 Fyld en skål med kold vand, og læg husblaspladerne i blød heri. Lad dem suge vand til sig i ca. 10 minutter.

  • Pensl dine forme eller spray dem med fedtstof.
  • Bland sukker, citronsyre, kartoffelmel, saft og vand i en gryde. Lad det simre under omrøring ved middelvarme, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og tilsæt frugtfarven.
  • Vrid husblassen og læg den i gryden. Omrør indtil denne er smeltet og massen er jævn.
  • Er der ikke hældetud på dig gryde, kan det være en fordel at hælde massen over i en skål eller kande, der har hældetud, så den kan fordeles i formene uden spild.
  • Stil dine bløde forme på et skærebræt eller lignende, så de er lette at sætte på køl. Hæld massen i dine forme, og sæt dem på køl med det samme. Lad dem stå her i minimum 5 timer.
  • Vend omhyggeligt dine vingummi ud af formene, og de er klar til servering.

 

TIP!

Brug bløde silikoneforme, der ikke er for store, da de er lettest at vende vingummierne ud af. De kan købes i supermarkeder og isenkrammere, online og til tider i Søstrene Grene.

Om Marie Terese Duhn

Marie Terese Duhn arbejder både som fotograf og freelanceskribent, og deler sine kreative idéer med blandt andet læserne af Hendes Verden.

Hun har også hjemmesiden byduhn.com, der er fyldt med kreative idéer.