Elin flyttede op på 8.sal: "Her føler jeg mig fri!"

;

12. dec 2019

Elin flyttede op på 8.sal: "Her føler jeg mig fri!"

Elin Torp Jensen voksede op på landet. Men elsker at bo i højhus.

Foto: Jens Bach

Foto: Jens Bach

"Da jeg lige var flyttet ind og stod op om morgenen, tænkte jeg tit: 'Det er som at være på ferie med den her udsigt'"

Elin Torp Jensen smiler. Hun er tydeligt glad for sin lejlighed på 8.sal i Magisterparken i Aalborg, hvorfra hun kan se det meste af Aalborg – og sit tidligere hjem på 2.sal i en af de lavere blokke her ved siden af:

"Jeg har boet 22 år i Magisterparken, og det er fire år siden, jeg flyttede ind her i højhuset. Dengang var min lejlighed på 2.sal lige blevet færdigrenoveret: Jeg havde lige gjort rent og fået sat møblerne på plads, men så blev den her lejlighed ledig og jeg slog til," fortæller Elin.

Hun er i dag pensioneret fra sit job i en bank, bor alene og nyder at sidde på den lukkede altan i al slags vejr. Højhuset, som hun bor i, rummer 123 lejligheder og er et tidstypisk betonbyggeri fra 1964.

For syv år siden begyndte en gennemgribende renovering, som var afsluttet i 2015, og i dag er den 13 etager høje bygning et eftertragtet sted at bo:

"Derfor vidste jeg også, at jeg skulle slå til, for der kan gå flere år, før der igen bliver en ledig, som har den her størrelse," forklarer Elin.

 

Det var noget, vi fem børn fik at vide hjemmefra; At vi skulle sikre os, så vi altid kunne få et sted at bo, som var til at betale
Elin Torp Jensen

Det er nemlig ikke bare udsigten, Elin har opgraderet: Før boede hun i en 2værelses lejlighed, men her er indretningen bedre og her et ekstra rum, hvor Elins søster og svoger overnatter, når de er på besøg, og hvor Elin har plads til sit skrivebord:

"Masser af papirer," siger hun, mens hun peger på skrivebordet, hvor det ganske rigtigt bugner.

Elin er formand for Afdeling 16 under Himmerland Boligforening og meget aktiv i Magisterparkens Seniorforening:

"Det er et socialt sted herude: Vi har både foredrag, vinsmagninger og med de nye børnefamilier, som er flyttet ind, er der også liv på legepladsen og ved bord-bænke sættene, når vejret er til det."

Udsigt til vidder

Siden Elin som barn boede i hus på landet, har hun kun boet i lejlighed. Først en ejerlejlighed, men da den skulle renoveres, valgte hun at flytte:

"Det blev for dyrt, og heldigvis har jeg været medlem af Himmerland, siden jeg var helt ung. Det var noget, vi fem børn fik at vide hjemmefra; At vi skulle sikre os, så vi altid kunne få et sted at bo, som var til at betale."

Have har Elin aldrig savnet, for som hun smilende siger:

"Som barn skulle jeg altid hjælpe i haven, så jeg har lavet det havearbejde, som jeg skulle!"

I stedet har hun krukker på svalegangen, som nærmest fungerer som en udestue, nu hvor den er blevet lukket. Under renoveringen blev der sat vinduer udenpå facaden og lavet små karnapper, som i dag er et yndet sted at nyde solnedgangen over Limfjorden.

"Så får vi et ofte et glas vin sammen, os der bor her på etagen," fortæller Elin.

Selvom hun var glad for sin lejlighed på anden sal, så føler hun selv, at hun har fremtidssikret sig ved at flytte herop på 8.sal:

"Her er jo elevator, og jeg kan komme rundt i lejligheden med en rollator, hvis jeg en dag skulle få brug for det," siger hun.

Mest af alt er det nu udsigten, som Elin nyder allermest:

"Det er vidderne! Jeg føler mig mere fri her, end jeg gjorde før!"

Renovering af Magisterparken i Aalborg

Betonbyggeriet fra 1964 havde længe haft byggetekniske problemer. Så det var nødvendigt at lave en omfattende renovering af den 13-etagers boligblok og de ni 3-etagers huse, som også er en del af Magisterparken.

Ud over betonskader, fugtindtrængen, manglende isolering og kuldebroer, var boligerne gammeldags, og mange flyttede derfra.

Facaderne på både højhuset og de mindre blokke er renoveret, så ligner hinanden mere.

Den høje boligblok har fået en mere karakteristisk profil ved at de to øverste etagers altaner rager ud over bygningens ene side: Her er der særlige penthouse boliger med udsigt over Aalborg.

Udearealerne har fået nye beplantninger, aktiviteter og opholdsområder.

Arkitektfirmaet C.F. Møller stod for renoveringen, der varede fra 2012 til 2015