Boligstøtte: Sover du ofte hos kæresten, mister du boligstøtten

;

18. dec 2019

Boligstøtte: Sover du ofte hos kæresten, mister du boligstøtten

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Sover du sammen med din kæreste mere end halvdelen af tiden, mister du retten til boligstøtte. Sådan lyder reglerne i grove træk – og det gælder selvfølgelig kun for par, der bor i hver deres lejebolig og derfor får hver deres boligstøtte. For I kan ikke få to gange boligstøtte, hvis I tilbringer det meste af tiden sammen i din lejlighed.

Se med her, hvor vores sociale vicevært fra AKB København forklarer reglerne.

Kontakt Udbetaling Danmark på 70 12 80 63.
Åbningstider: 8-16 mandag til onsdag. 8-18 torsdag. 8-15 fredag.

Hvis forholdet minder om et ægteskab

Har din kæreste en del af sit tøj, sine ting og møbler i din bolig, kan det også koste dig boligstøtten. Udbetaling Danmark kan vurdere, at I lever i et forhold, der minder så meget om et ægteskab, at det bør følge samme regler for boligstøtte. Bidrager din kæreste til husholdningen, med enten kontanter eller ved at handle ind og lave mad dagligt, vil det som regel også have betydning for din boligstøtte.

Læs også: Den store guide til boligstøtte

 

Sover du sammen med kæresten mere end halvdelen af tiden skal du også ændre adresse hos folkeregistret.

Kontakt Udbetaling Danmark ved tvivl

Du kan selvfølgelig godt sove sammen med kæresten i perioder, uden at det påvirker din boligstøtte, understreger vores sociale vicevært Annette Kusz, der arbejder i AKB København.

Det vil altid være et skøn, hvornår I sover så meget sammen, at systemet ser jeg som samboende. Derfor opfordrer hun til, at du ringer til Udbetaling Danmark på 70 12 80 63. Spørg til, om dit parforhold kan påvirke din boligstøtte.

Ny adresse hos folkeregistret

Sover du sammen med kæresten mere end halvdelen af tiden skal du også ændre adresse hos folkeregistret. Det gør du via borger.dk lige HER. Når du ændrer adresse, får Udbetaling Danmark automatisk besked. Men de kontakter dig for at få en bekræftelse, før de kan ændre på din boligstøtte. Derfor er det en god ide at være på forkant: Kontakt selv Udbetaling Danmark, så snart du ved, at du skal flytte.