Boligstøtte: Lejer du et værelse ud?

;

18. dec 2019

Boligstøtte: Lejer du et værelse ud?

Foto: Kathrine Nadia Jørgensen

Foto: Kathrine Nadia Jørgensen

Lejer du et værelse ud? Du kan måske stadig få boligstøtte. Se med her, hvor vores sociale vicevært fra AKB København forklarer reglerne

Kontakt Udbetaling Danmark på 70 12 80 63.
Åbningstider: 8-16 mandag til onsdag. 8-18 torsdag. 8-15 fredag.

 

Den, der ansøger om boligstøtte, skal skrive alle indtægter ind for alle beboere. Og de øvrige beboere skal skrive under på ansøgningen.

Du kan leje et værelse ud

Hvis økonomien er stram, kan det være en god ide at leje et værelse ud. Men det vil betyde, at du får mindre i boligstøtte.

Du skal huske at give Udbetaling Danmark besked, når du lejer dele af din bolig ud. Har du en lejer, kalder de det i systemet for en logerende. Børn under 18 år og ægtefæller bliver ikke set som logerende.

Læs også: Den store guide til boligstøtte

Giv SKAT besked

Du skal huske at give SKAT besked, hvis du lejer et værelse ud. Måske skal du betale skat af de penge, du tjener på at leje et værelse ud. Det kommer an på din husleje – og hvor meget du tjener på at være udlejer. Derfor er det en god ide at kontakte Udbetaling Danmark, inden du går i gang med at udleje en del af din bolig ud. De kan hjælpe dig med at forklare, hvad det vil betyde for din boligstøtte. Husk at have et overblik over din forventede indtægt, før du ringer til dem på 70 12 80 63.

Kun en af jer kan søge boligstøtte

Selvom I bor flere i din lejebolig, er det kun dig, der kan søge om boligstøtte. Det er også dig, der vil få boligstøtten udbetalt. Men du skal huske at skrive i ansøgningen, at du lejer en del af din bolig ud. Systemet sørger for, at du som ansøger får mest muligt ud af din boligstøtte. Enten bliver pengene, du tjener på at udleje, trukket fra din boligstøtte. Eller også bliver det antal rum, du udlejer, trukket fra størrelsen på din bolig. Det kommer an på, hvad der gavner dig mest.

Bor I flere sammen i en lejebolig?

Bor I mange sammen i en lejebolig, skal I holde tungen lige i munden, for at undgå en boligstøtte, der svinger op og ned. Den, der ansøger om boligstøtte, skal skrive alle indtægter ind for alle beboere. Og de øvrige beboere skal skrive under på ansøgningen. Det er en god ide at holde øje med, om jeres indtægter ændrer sig undervejs. I kan selv ændre på indtægterne her i selvbetjeningen. På den måde kan I undgå, at jeres boligstøtte svinger op og ned.

Det kan være krævende at holde styr på sine samboeres indtægt. Derfor kan det være nyttigt at ringe til Udbetaling Danmark, hvis du skal ansøge om boligstøtte og bor sammen med flere andre i en lejebolig.

Bor du til leje hos en anden?

Fremlejer du en hel lejlighed af en anden, kan du også søge om boligstøtte. Du skal sørge for at få lavet en lejekontrakt mellem dig og den person, du lejer lejligheden af. Når du søger om boligstøtte, skal du sende en kopi af din lejekontrakt med. Den person, du er lejer hos, skal sørge for at melde sin flytning til folkeregistret. Ellers kan du ikke få boligstøtte.