Boligstøtte: Husk selv at søge boligstøtte

;

18. dec 2019

Boligstøtte: Husk selv at søge boligstøtte

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Du har 30 dage til at søge boligstøtte, hvis du vil have penge fra første dag, du flyttede ind. Derfor er det en god ide at søge om boligstøtte med det samme. Du søger på www.borger.dk lige her – og du skal bruge dit NemId og din lønseddel.

Se med her, hvor vores sociale vicevært fra AKB København forklarer reglerne


Kontakt Udbetaling Danmark på 70 12 80 63.
Åbningstider: 8-16 mandag til onsdag. 8-18 torsdag. 8-15 fredag.

Brug NemId og lønseddel

Hvis du logger ind i e-Boks, ligger din lønseddel her. Her kan du se din indtægt fra arbejde, din SU eller for eksempel kontanthjælp, førtidspension eller sygedagpenge. Når du bor i en almen lejebolig, får Udbetaling Danmark automatisk oplysninger om din husleje fra dit boligselskab. Derfor behøver du ikke at have din lejekontrakt klar.

Bor du sammen med andre, skal du også have oplysninger om deres indkomst klar.

Ni ugers ventetid

Der kan være op til ni ugers ventetid på boligstøtte, og du får boligstøtten med tilbagevirkende kraft. Du mister altså ikke penge i ventetiden. Har du en trængt økonomi, kan du måske få udbetalt pengene med det samme. Ring til Udbetaling Danmark på 70 12 80 63 og spørg, om du kan få det, de kalder for en ”foreløbig udbetaling”.

Åbningstiderne er 8-16 mandag til onsdag, 8-18 torsdag og 8-15 fredag.

 

Du skal søge boligstøtte igen, når du flytter ind i en ny lejebolig.

Få hjælp fra en ven

Du kan også få en anden til at ringe til Udbetaling Danmark for dig. Det kan være en ven, dit barn eller måske en medarbejder i din boligafdeling. Måske har I en social vicevært ansat, som kan hjælpe dig?

Du kan give fuldmagt i starten af telefonsamtalen, hvis du sidder sammen med den person, der skal hjælpe dig. Du kan også finde en fuldmagt på www.borger.dk. Skriv ”fuldmagt til boligstøtte” i søgefeltet eller hent den lige her.

På den måde får en anden person mulighed for at ringe for dig – også selvom du ikke selv sidder ved siden af telefonen imens.

Hold øje med e-Boks

Mangler der noget i din ansøgning, får du besked i din digitale postkasse. Bor du sammen med andre over 18 år, får de også brev om, at de skal skrive under på din ansøgning.

Hvor meget får jeg?

Der er mange ting, der kan påvirke din boligstøtte. Antallet af børn, din indtægt, størrelsen på din lejebolig og om du har formue. Derfor er det svært selv at regne ud, hvad du kan få i boligstøtte. Men som hovedregel vil en enlig mor på kontanthjælp få mere i boligstøtte end en samlevende i arbejde.

Du kan beregne din boligstøtte lige her.

Husk at melde flytning

Det er en god ide at stoppe din boligstøtte, inden du skal flytte til en anden lejebolig. På den måde undgår du at skulle betale penge tilbage på et senere tidspunkt. Du skal også huske at skifte din adresse hos folkeregistret, når du skal flytte. Har du glemt at stoppe din boligstøtte, vil Udbetaling Danmark stoppe den, når de får besked om din nye adresse.

Du skal søge boligstøtte igen, når du flytter ind i en ny lejebolig.