Boligstøtte: Din formue påvirker boligstøtten

;

18. dec 2019

Boligstøtte: Din formue påvirker boligstøtten

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Foto: Katrine Nadia Jørgensen

Har du en bil, båd, aktier eller dyre smykker kan det påvirke din boligstøtte. Har du mange værdifulde ting, risikerer du at få et lavere beløb udbetalt. Arvestykkerne fra oldemor og et gammelt kunstværk bliver set som en formue, når satserne på boligstøtten skal regnes ud. Det samme gælder, hvis du har mange penge stående på din bankkonto.

Se med her, hvor vores sociale vicevært fra AKB København forklarer reglerneKontakt Udbetaling Danmark på 70 12 80 63.
Åbningstider: 8-16 mandag til onsdag. 8-18 torsdag. 8-15 fredag.

 

Du skal selv holde øje med, om din formue ændrer sig. Du risikerer at miste penge i boligstøtte, hvis du har glemt at fortælle Udbetaling Danmark om ændringer.

770.500 kroner i formue

Du må have helt op til 770.500 kr. i formue, før din boligstøtte bliver sat ned. Fra 1. januar 2020 er grænsen for formue den samme, uanset om du er på arbejdsmarkedet, er pensionist eller førtidspensionist. Den eneste undtagelse er for dig, der er pensionist ”efter gamle regler” – altså før 2003. Så må du have lidt flere penge liggende på kistebunden. Beløbsgrænsen lyder på 882.300, hvis du fik tilkendt pension eller førtidspension inden 2003.

Bor du sammen med en kæreste eller ægtefælle, der har formue, tæller det også med i beregningen af boligstøtten. Til gengæld tæller dine hjemmeboende børns formue ikke længere med i regnskabet.

Læs også: Den store guide til boligstøtte

Få hjælp hos Udbetaling Danmark

HER kan du beregne, hvad din boligstøtte kommer til at ligge på. Beløbet er vejledende. Kontakt Udbetaling Danmark, hvis du har spørgsmål til boligstøtten på 70 12 80 63. Åbningstiderne er klokken 8-16 mandag til onsdag, klokken 8-18 torsdag og 8-15 fredag.

Du skal selv holde øje med, om din formue ændrer sig. Du risikerer at miste penge i boligstøtte, hvis du har glemt at fortælle Udbetaling Danmark om ændringer. Læs meget mere HER.