Beboerbladet.dk Sådan Ny stue efter 16 år med samme indretning
Sådan

Ny stue efter 16 år med samme indretning

Anette Løkken Sørensen Jens Back og privat 10. nov. 2016
Med genbrug, maling og kreativitet kan det lade sig gøre at ændre sin stue for bare 3.000 kroner. Det beviste indretningsarkitekt Rie Floor, da hun fik til op-gave at gøre Maria á Heygum Bærentsens stue til en varm og indbydende oplevelse.

Hvor tit ommøblerer du dit hjem?

Det er vildt fedt at få tapet! Jeg troede ikke, at det gik med to slags tapet i ét rum, men det er helt kanon,” siger Maria á Heygum Bæren­tsen, 47 år.

Stuen i hendes toetagers rækkehus, der hører under Plus Bolig i Aalborg, har netop gennemgået en større forvandling, for Maria har haft besøg af indretningsarkitekt Rie Floor, som straks bemærkede, at alt i Marias stue havde en mellemtone, så det samlede udtryk blev en sammensmeltning af ­ligegyldighed.

Det er 16 år siden, Maria og hendes søn flyttede ind i rækkehuset, og møblerne havde stort set ikke ændret udseende eller plads, selvom Maria egentlig ønskede sig en stue med hulestemning.

Ønsket om hulestemningen har Maria nu fået opfyldt, efter Rie har været på besøg, men Rie har også lagt vægt på, at der skal lyse elementer ind for at skabe kontrast, så det ikke bliver så dystert.

I første omgang så Rie blot et foto af Marias stue. De gamle møbler og Marias færøske baggrund gav Rie et indtryk af en uhøjtidelig kvinde med hang til natur – og det holdt stik:

Hun havde allerede lavet et udkast, da vi mødtes. Jeg sagde til hende, at jeg ikke ville have hvide vægge, og så sagde Rie: Nej, men det skal du have,” fortæller Maria med et grin.

FØR

EFTER

Stue. Før havde alting en "mellemtone", og der var ingen kontraster eller samling på tingene. Tingene er skilt mere ad, og tæppet er lagt på for at samle møblerne i en stueafdeling.

Sådan skaber du hule­stemning
Marias stue er det første­,­ man træder ind i fra entreen. Her er både trappe til første sal, udgang til terrassen og dør ind til sønnens værelse. Så udover at være et gennemgangsrum, så skulle Maria også have plads til et skrivebord, og der skulle skabes hygge:

Jeg er imponeret over, at hun har fået et åbent rum med fem meter til loftet til at virke huleagtigt,” siger Maria.

Ifølge indretningsarkitekten skyldes det især to ting: At hun har sat tapet op på den højeste væg og malet væggene i stueafdelingen grå, mens alle andre vægge er hvide:

“Man behøver ikke dele rum op med skillevægge. Man kan sagtens gøre det visuelt,” siger Rie.

Derfor har hun også sat en helt anden slags tapet op i Marias arbejdshjørne. Det går kun et par meter op ad væggen og giver illusionen af et rum for sig, selvom det faktisk bare er et lille hjørne af stuen.

Rie fandt skrivebordet, brugt, til 250 kroner, men ellers er møblerne i stuen de samme. Reolerne er dog væk, og der er ryddet voldsomt ud i tingene. På væggen hænger nu to åbne reoler, som er luftige og dekorative. Det er pallerammer, som Rie har fundet i en container, men de kan købes billigt i bygge­markeder.

De her har den fordel, at de allerede havde patina, og så har jeg malet dem med samme maling som sofabordet. Blot i en meget fortyndet udgave,” fortæller Rie.

Oven på reolerne er der planter, som Maria skal holde liv i.

Heldigvis er de ’niveau­­et’ over plastik, som Rie vist udtrykte det, for jeg plejer ikke at kunne holde liv i planter, men de her skal leve,” erklærer hun med et smil.

Rie har også købt det mørke, langlurvede tæppe, som ligger under sofabordet. Det kostede 125 kroner hos Blå Kors Genbrug. Tæppet har den samlende effekt, som Rie var ude efter og giver kontrast til det lyse parketgulv.

At det derudover varmer fødderne godt, er Maria meget tilfreds med. Hun har fået den hule, som hun har villet have i 16 år, men selv havde opgivet at skabe:

“Stuen føles som et langt, varmt og hyggeligt knus, efter Rie har været forbi. Jeg er SÅ glad. Også for de hvide vægge!” 

FØR

EFTER

Arbejdshjørne før og efter. Flere lamper og nyt, brugt skrivebord. Med et rustikke tapet er der skabt en ramme for arbejdshjørnet. På den måde behøver man ikke at sætte skillevægge op, men kan klare det visuelt.

Beboerbladet nr. 4 - 2016

 

Print Send