Beboerbladet.dk Nyhed Tapetklister og havreduft
Nyhed

Tapetklister og havreduft

Mette Lauth & Andreas Reinholt Hansen Carsten Andersen 7. sep. 2018
Næsten én ud af fem danskere får havregryn til morgenmad. Det viste tal fra Coop Analyse i 2016. Men der er stor forskel på prisen. Så en onsdag morgen spiser Beboerbladets to testere sig igennem ni slags, købt i de store dagligvarekæde

Lektor og fødevareekspert Michael René går efter, at gode havregryn skal have nuancer af frisk havre, mandel og hasselnød. Konsistensen skal ikke være for tør og melet, og så skal havregryn have en moderat sødme.

“Jeg har testet havregryn før, og det er ikke lige meget, hvad man vælger,” siger han. Som smags-assistent har han mangeårig havregryns-spiser Claus Kim Nielsen.

“Jeg har spist mange havregryn i løbet af mit liv. Vi fik det derhjemme, vi fik det på børnehjemmet Godhavn, og i enkelte tilfælde fik vi det også til søs, hvis der var lavvande på madlageret.” Uafhængig af hinanden kårer begge testere First Price til 8,95 for et kilo til den bedste.

“En god, kraftig smag,” siger Michael René.

“De smager, som de gjorde dengang, jeg var barn,” siger Claus Kim Nielsen.

De er faktisk også nærmest enige om bedømmelsen af de øvrige produkter. Kun den klassiske mærkevare Ota Solgryn skiller dem. Måske fordi Claus ikke har nogen tænder. Han synes, de er for hårde, mens Michael Rene netop roser dem for at være knasende og for at opsuge mælken langsomt og bevare et godt bid.




Claus Kim Nielsen. 71 år fra Murergården, DAB, på Nørrebro i København. Pensionist og tidligere mælkedreng, maler, sømand og fabriksarbejder.


Michael René.  Københavns Professionshøjskole. Han har sin egen blog om fødevarekvalitet på michaelrene.com og har testet fødevarer for danske medier i over 12 år.


Print Send