Beboerbladet.dk Nyhed Mix fodbold i Lønstrupgård
Nyhed

Mix fodbold i Lønstrupgård

Kristoffer Seidelin Pedersen Carsten Andersen 6. jun. 2018
Et sportsligt og socialt sammenhold for både piger og drenge er startet i Lønstrupgård.

14 børn ligger på en fodboldbane i en rundkreds med hovedet imod midten, så de kan se hinanden i øjnene. Inden træningen går i gang, får de dagens informationer af træner Anders Østergaard, som også ligger i cirklen. Herefter uddeler de et par rosende klapsalver til hinanden for særlig venlig opførsel, fra sidste gang de trænede. Og så starter træningen.

Fotogalleri Holdet i Lønstrupgård har eksisteret siden foråret. 1 af 3
Fotogalleri Holdet træner to gange om ugen. 2 af 3
Fotogalleri Holdet i Lønstrupgård er specielt, fordi drenge og piger spiller på hold sammen. 3 af 3

Initiativtagerne Skipper Widstrup og Anders Østergaard er begge frivillige, og det er gratis at være med. Skipper er holdleder, og Anders er træneren. De får sammen med børnene i alderen fra 10-13 år mandag og torsdag ca. fem kvarter af eftermiddagen til at gå med fodboldtræning.

”Vi startede holdet, fordi der er børn i nabolaget, som ikke spiller fodbold, men som rigtig gerne vil. Vi lavede et hold primært for deres skyld. Men så er der også kommet nogen, som går til fodbold, som gerne vil være med alligevel,” siger Skipper Widstrup, der også er med i afdelingsbestyrelsen.

Holdet har fået bolde, målmandshandsker, orange veste og en boldpumpe af afdelingsbestyrelsen i Lønstrupgård.

”Vi skal også have nogle kamptrøjer, hvis vi får nogle modstandere,” siger Skipper Widstrup.

Fordi holdet er startet op i boligafdelingen og ikke er en officiel del af en fodboldklub, så er de heller ikke en del af et turneringssystem. Det betyder, at de ikke har nogle modstandere at spille imod.

De har dog fået lov til at bruge Vanløse IF’s fodboldbaner til træningen. Det er meget passende, når fodboldanlægget ligger klods op ad Lønstrupgård.

Stærkt sammenhold
”Godt taget, Bilal!” råber børnene gentagne gange til holdets målmand under skudtræningen.

Holdet er bygget op om nogle stærke sociale relationer, da de fleste af børnene er vokset op sammen. De kender Skipper og Anders, fordi de møder dem i hverdagen imellem Lønstrupgårds gule blokke. Og de spiller for sammenholdet.

”Jeg syntes, det er hyggeligt, og der er et godt sammenhold,” siger Sajida Doosh, som er en af de børn i Lønstrupgård, der ikke er vokset op i boligafdelingen.

I alt er der 16 spillere på holdet lige nu med mulighed for forøgelse, fordi der også er andre børn i Lønstrupgård, som har vist interesse i projektet. Fordelingen er 10 drenge og seks piger. Og det er ikke noget problem at spille drenge imod piger.

”Det er meget fedt at spille med piger. Det er første gang, jeg har prøvet det. Og de er gode alle sammen,” siger Artam Shilder.

Træningen slutter altid med en kamp, hvor holdene bliver mikset fra gang til gang.

Print Send