Beboerbladet.dk Brevkasse Min underbo har OCD
Brevkasse

Min underbo har OCD

13. mar. 2018

Hej Ditte

Der bor en dame i vores opgang, hvor vi kan høre hende banke hårdt i væggen næsten hver dag. Hun bor endda to lejligheder under os. Vi har hørt fra en anden i opgangen, at hun har sagt, at hun har OCD, da han konfronterede hende med det. Det er selvfølgelig forstyrrende, men det er jo også synd for hende. Er der noget, man kan gøre?

Hilsen Jeppe


Hej Jeppe

Der er selvfølgelig den hårde vej, hvis det er så generende, at du vil gøre en sag ud af det. Når du bor i almen bolig, så kan du kontakte kommunens beboerklagenævn. Klagenævnet har til formål at afgøre tvister imellem beboere i det almene boligbyggeri. Det koster 144 kroner (2018) at føre en sag.

Jeg vil ikke anbefale det, når det er en situation, hvor kvinden ikke kan gøre for støjen. OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en psykiatrisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og/eller tvangshandlinger, som man kan have i forskellige grader. Der findes i dag udmærket behandling for OCD, enten medicinsk eller kognitiv adfærdsterapi, som kan hjælpe flertallet.

Vi er jo i dag ikke meget for at blande os i hinandens liv, og det kan være særligt svært, når det er noget så privat som et andet menneskes lidelse. Men når det forstyrrer hele opgangen, og I i øvrigt bliver bekymrede for hende, så kunne en mulighed være at spørge hende venligt, om hun ved, hvor hun kan søge hjælp. OCD-foreningen har for eksempel en telefonrådgivning, hvor man kan få råd og vejledning, og ellers kan hun få hjælp igennem egen læge.

De venligste hilsner Ditte

Print Send