Beboerbladet.dk Beboerservice Nyttige links
Beboerservice

Nyttige links

5. maj. 2015
På denne side har vi samlet en række links, som vi her henviser til fra Beboerbladet.

Oplysninger om den bolig du søger støtte til

Den særlige pensionsopsparing
På http://www.atp.dk/ kan du gå ind at se din saldo for SP-opsparing. På hjemmesiden kan du også finde oplysninger om, hvad du skal være særlig opmærksom på omkring din pension.

Gratis at ringe til BØRNETELEFONEN
Du kan også bruge børnechatten på http://www.bornsvilkar.dk. Chatten er helt anonym, og børn chatter med en voksen, chatten kan handle om alt mellem himmel og jord. På hjemmesiden kan du se dagens åbningstider for chatten, som ofte er længere end den børnetelefonen har.

Brevkasse om EU-spørgsmål
Er du i øvrigt interesseret i Europa-Kommissionens politiske arbejde, kan du gå ind på dette link. Her kan du følge med i seneste nyt fra Kommissionen.

Sværest at få førtidspension i Københavns Kommune
På http://www.borger.dk/ kan du læse om, hvornår du har mulighed for at få førtidspension. Du kan også læse om førtidspensionens størrelse og grundsatser, både som enlig eller hvis du er gift eller har en samlever.

Flexjobregler op i Folketinget
På Det Centrale Handicapråds hjemmeside http://www.dch.dk/ under udgivelser, kan du downloade en pjece om fleksjob. Pjecen beskriver blandt andet regler om økonomisk tilskud og fleksordninger.

Stor ulighed for kommende pensionister
I atp's nyhedsbrev, Faktum nr. 67, kan du læse meget mere om undersøgelsen. Nyhedsbrevet finder du på http://www.atp.dk/ under nyheder og presse.

Mødrehjælpen
Mødrehjælpen tilbyder gratis og anonym rådgivning til gravide og børnefamilier.
På dette link kan du se åbningstider og finde praktiske oplysninger om hvor du blandt andet kan få hjælp når Mødrehjælpen er lukket.

Forældreansvar
Advokatkæden Ret&Råd har udgivet en letlæselig pjece om børn, forældremyndighed og samvær. Her kan du læse om de forpligtelser og rettigheder, som du ifølge forældreansvarsloven har, og om hvor du kan hente hjælp, hvis du og barnets anden forældre ikke kan blive enige.

Pjecen kan hentes på RET&Råds hjemmeside.

Direkte link til pjecen her.

Engangshjælpen i kommunerne
Statsforvaltningen Midtjylland har lavet en undersøgelse af kommunernes behandling af engangshjælpen i forbindelse med kontanthjælpsansøgninger. Download undersøgelsen

Social Jura
Få viden om jura omkring arbejdsmarked & uddannelse

www.pensionist.dk 
Portal på internettet, hvor pensionister kan få oplysninger om tilbud, tilskud og muligheder som pensionist. Portalen er oprettet af sygeplejerske Pia Brændstrup, som har fået ideen på grund af alle de spørgsmål, hun bliver stillet via sit hjemmeplejefirma a-plejen. Pensionist.dk har et fast spørgepanel, man kan skrive til, og man kan klikke sig frem til informationer om relevante forhold i ens egen kommune.

www.sygeguide.dk
HK har oprettet en hjemmeside, hvor både ansatte og arbejdsløse kan finde regler og gode råd, når man er sygemeldt. Siden beskriver rettigheder og pligter for den sygemeldte og giver gode råd, hvis man vil hjælpe en kollega, der er blevet syg. Siden oplyser om både kommunen, a-kassens og arbejdsgiverens opgaver. Man kan også læse om mulighederne for at klage over kommunens eller en anden aktørs sagsbehandling.

Print Send